Maracuya

Hoe werkt Maracuya

Hoe het werkt

Verkoop jouw meubels met een ziel, verdien gemakkelijk een centje en draag bij tot een meer duurzame planeet!

Waarom verkopen op Maracuya?

 • Adverteer gratis:

  Upload jouw items gratis op Maracuya

 • Snelle verkoop:

  Gemakkelijke toegang tot lokale vintage kopers

 • Transparantie:

  Prijzen en commissies zijn transparant, er zijn geen verborgen kosten. Verder is Maracuya een reclamevrije zone.

 • Duurzame impact:

  We dragen allemaal bij tot een meer duurzame planeet door meubels met een ziel hun reis te laten verder zetten.

Hoe werkt het?

 1. Foto icoon

  1.Fotografeer de items die je wil verkopen. Wij bewerken de coverfoto voor jou.

  Tip: Maak min 4 à 5 foto's voor voldoende visibiliteit. Maak extra foto's als er sprake is van gebruikssporen of lichte slijtage. Let op onze criteria, want we aanvaarden enkel vintage of tweedehands ambachtelijke meubels van kwaliteit. Lees onze volledige criteria hier.

 2. Icoon uploaden

  2.Upload gratis en bepaal jouw prijs. Wij checken of jouw item past in ons aanbod. Na validatie, bewerken wij jouw coverfoto en wordt jouw advertentie gepubliceerd op Maracuya.

  Zodra een koper jouw meubel wenst te kopen, vragen wij om de beschikbaarheid van het meubel te herbevestigen binnen 3 dagen in jouw Maracuya account. Indien we geen feedback ontvangen of als je aangeeft dat het meubel niet langer beschikbaar is, wordt de bestelling geannuleerd.

 3. icoon Foto

  3. Na bevestiging van de bestelling, is jouw meubel met een ziel officieel verkocht! Je ontvangt de gegevens van jouw koper en jullie spreken rechtstreeks af voor de gratis ophaling of levering van het meubel.

  Tip: Zie je het zitten om de levering zelf te organiseren? Geef dan aan welke meerprijs je hiervoor wil en help jouw koper om wat te besparen op leveringskosten!

 4. icoon Foto

  4.Ontvang 80% van de opbrengst op je bankrekening binnen 2 weken.

  Zodra wij jouw bevestiging krijgen van de overhandiging van het meubel aan de koper, brengen bij jouw betaling in orde. Noteer dat dit 2 à 3 dagen langer kan duren afhankelijk van jouw bank.

 5. Goed nieuws. Listings op Maracuya zijn volledig gratis! We rekenen enkel een commissie aan op verkochte items.Dus geen verkoop -> geen kosten! ;-)

Criteria

Bij Maracuya willen we meubels met een ziel aanbieden:

 • Antieke meubels
 • Vintage of retro meubels
 • Tweedehands ambachtelijke meubels van kwaliteit
 • In goede conditie of met gebruikssporen

We aanvaarden geen:

 • Zwaar beschadigde items, kunst, curiosa,...
*Wat je kan verkopen op Maracuya

Kopen, verkopen en retourprocedure

Kopen

Verloop van een bestelling

Na het plaatsen van jouw bestelling, heeft de verkoper 3 dagen om de beschikbaarheid van het meubel te herbevestigen. Na bevestiging van de verkoper, is het meubel met een ziel van jou! Je ontvangt een aankoopbevestiging en de contactgegevens van de verkoper zodat jullie rechtstreeks kunnen afspreken voor de gratis ophaling of levering van het meubel. Indien we geen feedback ontvangen of als de verkoper aangeeft dat het meubel niet langer beschikbaar is, wordt de bestelling automatisch geannuleerd en word je onmiddellijk terugbetaald.

Voor vragen over de verzending, aarzel niet om jouw verkoper rechtstreeks te contacteren!

Retourprocedure

Indien je een item kocht van een professionele verkoper heb je 2 weken retourrecht vanaf ontvangst van het item. Je kan een professionele verkoper herkennen aan het icoon shop Created with Sketch. . Bij aankoop van een item van een particuliere verkoper is er geen retour mogelijk.

Hoe retourneren: Gelieve jouw retourwens aan te geven in jouw Maracuya account of te melden via [email protected] Hierna dien je rechtstreeks contact op te nemen met jouw verkoper om een vlotte retour af te spreken. Enkel items in de originele of vergelijkbare verpakking en die zich in dezelfde conditie bevinden als op het tijdstip van de aankoop, worden teruggenomen. De terugzending dient te gebeuren via dezelfde verzendingwijze als bij aankoop. Verzendkosten zijn altijd volledig ten laste van de koper. De terugbetaling gebeurt binnen 14 dagen na het ontvangst van de retour door de verkoper (exclusief eventuele leveringskost). In het geval van herroeping verbindt de verkoper zich ertoe om de ontvangst van het goed te herbevestigen opdat een vlotte terugbetaling aan de koper kan gegarandeerd worden. Verkoper kan een teruggave weigeren als het item beschadigd is of buiten de periode van 14 dagen wordt teruggezonden.

Facturen

Voor professionele kopers

Je kan rechtstreeks contact opnemen met jouw verkoper om een factuur te ontvangen. Je kan een professionele verkoper herkennen aan het icoon shop Created with Sketch.

Voor professionele verkopers

Maracuya verwerkt de facturen voor handelaars op de 15de van de daaropvolgende maand met een overzicht van de aangerekende commissie.